V koprski učilnici Konfucijevega inštituta Univerze v Ruandi je uspešno potekal koncert ljudske glasbe "Čar svilene ceste"

22. 03. 2024
V koprski učilnici Konfucijevega inštituta Univerze v Ruandi je uspešno potekal koncert ljudske glasbe "Čar svilene ceste"
3. oktobra 2023 ob petih popoldne je v koprski Taverni Kitajski orkester Univerze Nanjing zaigral orientalski del.

3. oktobra 2023 ob petih popoldne je Kitajski orkester Univerze Nanjing v koprski Taverni zaigral orientalski del. Dogodka so se udeležili in imeli govore Irena Lazar, dekanja Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem, Neva Sjobrunn, direktorica Konfucijeve učilnice v Kopru, in Program, prodekanica Šole za izobraževanje v tujini Univerze Nanjing.


Poročali so, da Kitajski orkester Univerze Nanjing potuje po svetu in da je do zdaj imel že več kot 1000 koncertov.


V pričakovanju občinstva se je pod vodstvom dirigenta Zhanga Jingba z enoglasno pesmijo "Joy" uradno začel nastop. Ob neskončnem aplavzu občinstva so se začele igrati skladbe ena za drugo: predstavitev "Jasmina", ki je poetičen in slikovit Jiangnan, včasih graciozna in čvrsta, včasih vznemirljiva in razburljiva glasba guzheng "Pomladna zora v snežnih gorah", patetične in globoke "Sanje o rdečih dvorcih" ... Kitajski orkester Univerze v Nanjingu je pokazal edinstven čar kitajske narodne glasbe v tujem prostoru.


Nazaj na seznam

Konfucijev Inštitut Ljubljana

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

Kardeljeva ploščad 17
1000 Ljubljana
T: (01) 5892-748
E: ciljubljana@ef.uni-lj.si  

Akreditacije Ekonomske fakultete



Povežite se z nami!

Ostanite na tekočem in nam sledite na socialnih omrežjih!